logo omi


dr.sci. Roman Paškulin, dr.med.
terapevt
medicinske hipnoze


Dr. sci. Roman Paškulin, dr. med. je terapevt medicinske hipnoze in znanstveni raziskovalec zdravilnega potenciala spremenjenih stanj zavesti.

Leta 2002 je diplomiral na Medicinski fakulteti, dve leti zatem opravil strokovni izpit za zdravnika, leta 2012 pa je na Univerzi v Ljubljani doktoriral z disertacijo "Farmakodinamika enteogenih drog – vpliv na izražanje genov". Z diplomo Društva za medicinsko hipnozo Slovenije je član Evropskega združenja za hipnozo (European Society of Hypnosis).

Tekom študija je prepotoval tretji svet, kjer je preučeval njihov odnos do pojma odraslosti, svobodne volje in prevzemanja odgovornosti. Prisostvoval je številnim iniciacijskim in zakramentalnim obredom Afrike, Amerik ter Azije in jih primerjal z evropsko kulturno dediščino.

Njegov terapevtski pristop temelji na ugotovitvi, da je Zahodni človek izgubil stik s seboj, je poln strahov in zapostavlja vrednoto svobode, zato se namesto svobodomiselnosti zateka v navidezno varnost in zagovarja usojenost. Verjame, da je svobodna volja realna možnost za slehernika in da je njena živost sorazmerna veri vanjo.

Dr. Paškulin je primeren za vse, ki so naveličani vloge listja v vetru in želijo v svojem življenju zavzeti tvorno držo, v bolezni pa čimbolj ohraniti vlogo samozdravljenja. Zdravje razume kot zasebno lastnino in svetovnonazorsko vrednoto, s katero vsakdo prosto razpolaga. Primeren je za tiste, ki si upajo življenje vzeti v svoje roke, saj je svoboda lahko edinole vzeta si in nikdar ne more biti podarjena!

Je ustanovitelj Inštituta Odprte Misli OMI, soustanovitelj Psihedeličnega društva Slovenije, strokovni vodja sekcije za hipnozo pri Združenju za integrativno medicino Slovenije (ZIMS), član strokovnega sveta Mednarodnega centra za etnobotanično izobraževanje, raziskave in svetovanje (ICEERS), član Zveze nevladnih organizacij na področju drog in zasvojenosti ter strokovni sodelavec Slovenske antidoping organizacije (SLOADO) pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Goji boks in uživa v kuhinji.